Nem csak sportolóknak !
Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie. Ezt a testépítők nagyon jól tudják.
A gabonafűben levő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint a húsban található. A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kivánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok.
A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegében több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát? A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérje tartalma az összes rendelkezésre álló fű közöl.
A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz.
A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét. A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza.
proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
lipáz - zsírbontó enzim
fikocianin - segíti a vérképzést
transzhidrogenáz - segít a szívizomzatnak
SDO (szuper-oxid-dimutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
melatonin - ez a hormon az összes életfolyamatról "gondoskodik". Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok - főleg az immunrendszer erősítésének - következménye.
A http://buzafule-pecs.hupont.hu oldalain található információk, szolgáltatások
nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük
minden esetben forduljon szakorvoshoz!